Waarom je een waterfles nooit moet hergebruiken

Na het lezen van dit artikel doe je het nóóit meer.

Lees ook

Herkenbaar: je hebt laatst onderweg een flesje water gekocht en hebt datzelfde flesje sindsdien al meerdere keren hergebruikt. Zo vaak dat je niet eens meer weet hoe vaak je het eigenlijk al opnieuw hebt gevuld.

Maar: hoe handig dat hergebruik ook is, hygiënisch is anders. En dat is nog zacht uitgedrukt, want uit onderzoek blijkt dat het flesje dat je nu al een tijdje gebruikt net zo veel bacteriën bevat als een gemiddelde wc-bril.

Ziekmakers 

TreadmillReviews testte de waterflesjes van een atleet die een week werden gebruikt zonder ze tussendoor te wassen. Wat bleek? Een van de flesjes was zo vies dat je net zo veel bacteriën zou binnenkrijgen als je de wc-bril af zou likken. Daarnaast werd tijdens de studie aangetoond dat zo’n 60 procent van de gevonden microben mensen ziek kunnen maken.

Als je erover nadenkt, is het vrij logisch. Je zit met je handen – die met heel veel andere dingen in aanraking komen – aan het flesje, je zet het constant aan je mond en ga zo maar door. En naast bacteriën komt er ook nog zweet op je flesje terecht. De meest hygiënische oplossing? Koop iedere dag een nieuwe flesje water. Óf ga bijvoorbeeld voor een Dopper die gemaakt is om opnieuw te gebruiken. Note to self: niet vergeten om de fles regelmatig te reinigen.

Hieronder kun je direct een schoon flesje shoppen:


Waarom te veel water drinken slecht voor je is >

Bron: Look Magazine | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook