Zoek de 4 verschillen tussen deze foto’s en train je brein slim

Lukt het jou binnen één minuut?

Onderstaande foto’s zijn bijna identiek, maar er zijn vier kleine verschillen te ontdekken op de uitzichten. Lukt het jou om ze binnen één minuut te vinden? Dan heb je een goed brein, want dat lukt niet veel mensen. 3, 2, 1… GO.

En, is het gelukt? Ook als je niet alle vier de verschillen hebt kunnen vinden heb je zojuist een hele goede oefening gedaan voor je brein. Door het zoeken naar verschillen train je namelijk verschillende delen van je hersenen.

Zo moet je voorwerpen die je ziet identificeren. Daarmee train je je achterhoofdskwab, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de visuele verwerking. Ook heb je zojuist de ruimtelijke relatie tussen de objecten geanalyseerd en daarmee het deel van je hersenen getraind dat verantwoordelijk is voor zintuigelijke informatie. Het onthouden van het verschil tussen beide foto’s verbetert bovendien je kortetermijngeheugen.

Kortom: het zoeken van kleine verschillen tussen foto’s is niet alleen een leuk wedstrijdje voor jou en je vriendinnen (want: wie is er het snelst?), maar dus ook een hele goede oefening voor je hersenen.

En nu snel checken of je de vier verschillen goed had:

Deze foto bepaalt of je een bril nodig hebt >

Laatste nieuws