In deze landen maak je het snelst vrienden

En in deze landen juist niet.

Lees ook

Als je naar het buitenland verhuist voor je werk moet je helemaal opnieuw beginnen. De lokale cultuur ontdekken, de juiste supermarkt vinden én nieuwe vrienden maken. Maar dat is niet in elk land even gemakkelijk.

Een sociaal leven is heel belangrijk om je op een nieuwe plek thuis te voelen. In die zin hebben expats in Mexico, Malta en Costa Rica geluk, want in deze landen maak je het snelst nieuwe, lokale vrienden. Zo blijkt uit een grote enquête van de expatwebsite InterNations. Het is al het derde jaar op een rij dat Mexico bovenaan de lijst prijkt, en daarnaast is het land ook nog eens de meest gastvrije plek ter wereld.

Slechts 12 procent van de expats wereldwijd vindt het makkelijk om vrienden te maken in hun nieuwe thuisland, maar onder de Mexicaanse expats vindt een derde het juist helemaal niet lastig om vriendschappen met lokale mensen op te doen.

Dit is de top-10 van landen waar expats de meeste vrienden maken:

1/ Mexico
2/ Malta
3/ Costa Rica
4/ Roemenië
5/ Oekraïne
6/ Ecuador
7 Argentinië
8/ Taiwan
9/ Oeganda
10/ Filipijnen

Nederland staat als 60ste op de lijst van de 67 landen. Niet zo best, dus. Toch hebben expats het in Koeweit, Noorwegen en Denemarken het nog minder goed; in deze drie landen maken werknemers van multinationals het minst snel vrienden.

Dit zijn de beste landen om kinderen groot te brengen >

Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook