Instagram heeft een ge-wel-dige nieuwe functie

Hier wachtte je al jaren op.

Lees ook

Al jaren plaatsen en bekijken we prachtplaatjes op de foto-app Instagram. Maar door de kleine schermen van onze smartphones waren details uit die foto’s helaas niet altijd goed te zien. Dat verandert vanaf vandaag: Instagram heeft namelijk inzoomen beschikbaar gemaakt (eindelijk!).

Als je vanaf nu twee vingers op een foto zet en deze uit elkaar schuift, zoomt een foto of video in op dat specifieke deel. Daardoor worden kleinigheden (en helaas ook pixels) van een foto zichtbaar. Zo kun je dus zien welk merk T-shirt je favoriete blogger draagt, of wie er nou precies allemaal op een groepsfoto staan. De functie heet toepasselijk ‘Zoom’ en is vanaf nu beschikbaar voor iOS. Android-gebruikers moeten nog even wachten: zij kunnen binnen een paar weken gaan inzoomen, zegt Instagram. 

Het inzoomen is een van de vele nieuwe features van de app. Onlangs werden ook al langere video’s (tot één minuut) en Instagram Stories (een soort Snapchat) geïntroduceerd. Wat vind jij van de allernieuwste update? Laat het ons weten op Facebook!

Dit is de beste filter voor je selfie volgens experts >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook