Huis verkopen? Zorg dat je deze muurkleuren vermijdt

Heeft jouw huis een likje verf nodig?

Lees ook

Voordat jij je huis kunt verkopen, is het belangrijk dat de inrichting er klaar voor is. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk mensen aanspreken, maar niet iedereen heeft dezelfde smaak. Uit onderzoek van Zillow Digs blijkt dat de kleur van je interieur zelfs invloed heeft op de waardebepaling van je huis.

Aan de hand van 50.000 foto’s van recent verkochte huizen kwamen ze tot de conclusie dat bepaalde kleuren ervoor kunnen zorgen dat de waarde daalt. Zo zou donkergrijs met een subtiele blauwe ondertoon de waarde zo’n 1.000 euro naar beneden halen. Maar niet alle grijze muren zijn minder waard. Lichtgrijs zorgt er juist voor dat de prijs omhoog gaat.

De waarde daalt

Gebroken wit is ook niet de beste optie. Deze kleur kan ervoor zorgen dat de ruimte vlak overkomt – van keukens in deze tint wordt de prijs gemiddeld 73 euro lager geschat. De laatste kleur die je beter kunt vermijden bij het verkopen van je huis is terracotta. Deze oranje-bruine tint vermindert de verkoopwaarde met gemiddeld 709 euro.

Kleuren die ervoor zorgen dat de waarde van je huis stijgt, zijn beige, lichtgroen en lavendel. Ontbreekt een van deze tinten in je interieur, dan is het misschien tijd om de muren een likje verf te geven.

Zo veel kost het om in het appartement van je favo seriepersonage te wonen >

Bron: Lifehacker | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook