Goed nieuws voor koffiedrinkers: het is goed voor je gezondheid

Dat is niet wat je zou verwachten.

Van tandbederf tot huid issues, koffie kreeg altijd de schuld van veel gezondheidsproblemen. Maar nieuw onderzoek toont aan dat de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen.

Met de jaren ervaren onze hersenen steeds meer stress en dat proces heeft een schadelijk effect op ons geheugen. Maar gelukkig kunnen we daar iets tegen doen. Onderzoek wijst namelijk uit dat het dagelijks drinken van een kopje koffie je geheugen stimuleert en stress vermindert. Hiervoor werden verschillende testen op ratten gedaan om te kijken naar het effect van cafeïne. Wat blijkt? De cafeïne blokkeert en beschermt het stressgedeelte in de hersenen met als resultaat dat geheugen en stress weer op een stabiel level kwam.  

Nóg een voordeel

Daarnaast zou het drinken van koffie zelfs het risico op kanker verminderen. Er werd onderzoek gedaan met meer dan 100.000 mensen waarbij werd gekeken naar de ontwikkeling van symptomen van hersenkanker. Bij koffiedrinkers verminderde het risico, terwijl er bij het drinken van groene thee geen verschil was. 

Zo beïnvloedt cafeïne je productiviteit >

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws