De leukste vegetarische restaurants in Amsterdam

Hier moet je écht naartoe.

Lees ook

Als je op zoek bent naar een vleesvrije maaltijd, slaag je zeker in Amsterdam. De hoofdstad barst van de restaurants en daar zitten ook genoeg leuke plekken voor vegetariërs bij – nee, geen tenten met maar één veggie gerecht op de kaart. Wij hebben de beste voor je op een rij gezet:

1/ De Culinaire Werkplaats
In dit restaurant in het Westerpark krijg je absoluut kunst op je bord. De maaltijden zijn elke maand geïnspireerd op een ander thema’s, zoals water, tijd, architectuur, de kleur zwart, mode en design. Je betaalt zo’n 45 euro per persoon voor een compleet menu, en dat is het geld meer dan waard.

2/ Meatless District
Dit restaurant in Oud-West heeft een 100 procent vegetarisch menu met ontbijt, lunch en diner. En alles even betaalbaar. Denk bijvoorbeeld aan avocado op toast met gele biet, munt, citroen en veldsla, een broodje artisjok of een heerlijke couscous. Voor ieder wat wils.

3/ Golden Temple
Als je van de Aziatische keuken houdt, moet je eens langsgaan bij Golden Temple in de Utrechtsestraat. In knusse Indiase zithoekjes eet je de lekkerste gerechten – en drink je heerlijke smoothies.

4/ Betty’s
Wil je je een keer laten verrassen, ga dan naar Betty’s in de Rivierenbuurt. Voor 35 euro krijg je een 3-gangen-verrassingsmenu bereid met alleen maar verse ingrediënten. Heel fijn om een keer niet te hoeven kiezen… Alleen bij het dessert heb je de keuze: uit verschillende versgebakken taarten.

5/ De Hummus House
Voor hummusliefhebbers is dit restaurantje op het Leidseplein een must-go. Verwacht geen standaard supermarktdip. De hummus hier is een échte, volledige maaltijd met groentetoppings naar keuze. Naast hummus vind je hier gerechten uit het Midden-Oosten, zoals als Labneh en Shakshuka.

6/ SLA
Salade maar standaard? Bij SLA zijn de salades allesbehalve saai. Ze hebben een lange lijst aan opties waarmee je je eigen salade kunt samenstellen, zoals dressings, toppings, granen, peulvruchten en verschillende groenten. Goed voor een rijk gevuld bord en nieuwe energie.

Dit is de vetste manier om te dineren OOIT >

Bron: Thrillist | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook