Vrouw met vitiligo poseert naakt om lichaam te vieren

R-E-S-P-E-C-T!

Lees ook

Toen haar lichaam vanaf haar zestiende langzaam maar zeker veranderde door de huidaandoening vitiligo, maakte dat de 26-jarige Kannagi Shanbag in eerste instantie ontzettend onzeker. Nu omarmt ze het lichaam waarin ze leeft en dat bewijst ze met een prachtige foto waarop letterlijk ieder vlekje op haar lichaam zichtbaar is.

Het begon in haar puberteit met een klein vlekje op haar been en gezicht. “Ik ging naar verschillende dokters en probeerde meerdere behandelingen uit, zoals crèmes, steroïden en laserbehandelingen maar niets hielp. Integendeel, het breidde zich verder en verder uit”, vertelt ze aan Daily Mail. In het begin probeerde Kannagi haar aandoening te verbergen met make-up, tot het zo erg was dat het niet meer mogelijk was. Tegen de tijd dat ze bijna van de middelbare school ging, had ze vlekken over haar hele lichaam. “Dat had zeker invloed op me en ik ging in therapie. Vitiligo heeft mijn leven compleet veranderd.”

‘Je bent zo prachtig’

Kannagi was bang voor blikken van anderen en durfde niet met mannen aan te leggen. Haar geliefde Parth Mehta ontmoette ze dan ook pas toen de huidaandoening al in een verder stadium was, toen ze er zelf iets meer mee had leren leven. “Het begon als een vriendschap en dat groeide”, zegt ze. “Hij houdt van mijn pigmentvlekken, hij haat het als ik make-up draag om ze te verbergen. ‘Je bent zo prachtig dat je het niet nodig hebt’, zegt hij altijd.”

En dat geldt niet alleen voor Kannagi, iedereen – met of zonder huidaandoening – is prachtig. Dat wilde Mehta, die werkt als fotograaf, vastleggen met een foto van zijn vrouw. Zónder kleren. Want de vlekken mogen gezien worden en mensen die hier mee kampen, zouden zelfverzekerdheid moeten hebben én uitstralen.

Prachtig: dit meisje zit van top tot teen onder de moedervlekken >

De foto betekent voor Kannagi zelf ontzettend veel; het is een uiting van hoe trots ze op haar lichaam is. “Maar ik heb nog altijd een heel klein stemmetje in mijn hoofd dat zegt ‘waarom heb ík die vlekken’. Maar ik wilde het zo graag doen en heb geen spijt. Ik ben nu supertrots op wie ik ben.”

En terecht; wát een powervrouw!

Bron: Daily Mail Australia | Beeld: iStock, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook