Dit zijn de modetrends van het najaar

En HIER shop je ze!

Google is your best friend, ook als het gaat om de laatste trends. Want wie heeft er beter inzicht in de items die online worden gezocht? Precies, niemand. Op basis van de zoekresultaten onthult de zoekmachine een paar trends die dit najaar hoe dan ook het straatbeeld domineren. En wij zouden Marie Claire niet zijn als we niet al een paar fijne items voor je op een rij zetten. 

Veel shop-plezier! 

1/ Bomberjacks

We kennen ze al een tijdje: de jacks die geïnspireerd zijn op militaire outfits. Alleen al in de maand april steeg het aantal zoekopdrachten naar bomberjacks met maar liefst 297 in Engeland en zelfs met 612 procent in de VS. Ook dit najaar blijven de jasjes een hit. “Vroeger kleedden vrouwen zich voor mannen”, legt Google uit. “Tegenwoordig kleden ze zich vooral als mannen.”

2/ Birkenstocks

De één vindt het een vreselijke gezondheidsslipper, terwijl de ander zweert bij de comfortabele schoenen. “Dit is het derde jaar op rij dat de slippers tot de favorieten behoren”, staat in het rapport van Google. Per jaar stijgt de populariteit van Birkenstocks met zo’n 46 procent; het lijkt er dus op dat we ze nog wel een tijd blijven zien.

3/ Jumpsuits

Het is een echt zomeritem, maar neem de pakken met lange mouwen en/of lange pijpen. De trend begon volgens de zoekmachine in 2013 en is sindsdien niet meer verdwenen. “Ze zijn makkelijk voor mensen die moeilijk kunnen kiezen. Stijlvol maar comfortabel. Plus je kunt ze gewoon aantrekken en je bent klaar.”

Dankzij deze tip doe je nooit meer impulsaankopen >

Bron: QuartzBeeld: IMaxTree

Laatste nieuws