Zo zorg je ervoor dat je weekenden en vakanties langer lijken

Easy as 1,2,3!

Ben je net lekker aan het genieten van je vrije dag en is het alweer tijd om aan de slag te gaan. Ja echt, time flies when you’re having fun. Probeer deze truc eens tijdens je volgende vakantie of komend weekend; je kostbare vrije tijd zal schijnbaar langer duren.

Dít is de truc

Het geheim is om je vrije dagen niet van ’s ochtends tot ’s avonds helemaal vol te plannen, zo beweert de Duitse psycholoog Marc Wittman. Alles wat met plannen te maken heeft en je weghaalt uit het ‘hier en nu’, zal ervoor zorgen dat de tijd voorbij lijkt te vliegen. En dat terwijl je er natuurlijk zo lang mogelijk van wilt genieten. 

Als je op reis bent, ontkom je er haast niet aan om sommige dingen vooraf te plannen, bijvoorbeeld dat tripje dat je per se wilt maken of dat restaurant waar je geweest móet zijn. “Maar als het niet hoeft, doe het dan niet”, aldus Wittman. Hij adviseert om het vooral rustig aan te doen en spontane uitstapjes te maken. Op het moment zelf beslissen waar je zin in hebt, werkt bevorderend voor het tijdsbesef doordat je meer bezig bent met het moment.

Extra tijd – ook al is het er alleen maar voor je gevoel – kunnen we altijd wel gebruiken!

Waarom elk weekend drie dagen zou moeten duren >

Bron: Science of Us | Beeld: iStock

Laatste nieuws