Door dit anticonceptiemiddel heb je minder zin in sex

Heb jij ook last van deze bijwerking?

Terwijl je vriend het liefst zo vaak mogelijk met jou tussen de lakens duikt, sla jij hem soms liever af. Gewoon, omdat je geen zin hebt. Gebeurt dit jou ook best vaak? Dat zou dan weleens kunnen komen door je anticonceptiemiddel. 

Zweedse onderzoekers van het Karolinska Institute deden onderzoek naar de anticonceptiepil en de effecten ervan op het vrouwelijk lichaam en hun libido. 

Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijd geen sex hebt >

Ze verdeelden een groep van 332 vrouwen in tweeën: de ene helft slikte gedurende drie maanden de pil, het andere deel slikte in dezelfde periode dagelijks een placebomiddel. De orgasmefrequentie, het zelfbeeld en het belang van sex was voor beide groepen vrijwel gelijk. Maar de groep die de echte pil slikte, bleek over het algemeen minder zin te hebben in sex, minder snel opgewonden te raken en minder te genieten van een steamy session.

“Dit is het eerste onderzoek dat aantoont dat anticonceptie de seksualiteit kan beïnvloeden”, aldus professor gynaecologie Angelica Lindén Hirschberg. “Hopelijk zal dit aanleiding zijn tot meer onderzoek. We hebben het immers over jonge, gezonde vrouwen die dagelijks en soms decennialang de pil slikken. Het is onredelijk dat hun welzijn en seksleven eronder moet lijden.”

Deze 5 moves boosten je seksleven >

Beeld: iStock

Laatste nieuws