4 beautyproducten die je in je prullenbak vindt

Iets weggooien? Pas als je het voor je gezicht hebt gebruikt!

Lees ook

De prullenbak in de keuken is wel de laatste plek waar je beautyproducten verwacht, maar er blijkt redelijk wat te halen. Deze restjes zijn niet alleen goed voor je huid maar ook nog eens gratis. Da’s mooi duurzaam!

1/ Theezakjes
Ze zijn niet alleen goed om je kop heet water een smaakje te geven, maar je kunt ze ook gebruiken bij opgezwollen ogen en een geïrriteerde, rode huid. Zwarte en groene thee zit vol tannines; die gaan de zwellingen en roodheid van de huid tegen. Laat het gebruikte theezakje afkoelen en dep het dan op de plekken waar het nodig is. 

2/ Bananenschillen
De schil die je normaalgesproken linea recta in de prullenbak zou mikken, heeft meerdere gebruiksfuncties. Allereerst zit hij vol magnesium en kalium; deze stoffen werken als een natuurlijke whitener voor je tanden. Wrijf de rijpe schil twee minuutjes per dag over je tanden en ze zullen aanzienlijk witter worden.

Daarnaast zouden bananenschillen helpen tegen acne. Wrijf de binnenkant van de schil over de huid en laat ‘m vervolgens op de huid liggen tot-ie donkerbruin kleurt. Wrijf de binnenkant daarna nogmaals over je huid en gooi hem dan pas weg. Laat een nachtje intrekken en spoel je gezicht de volgende dag pas af. 

3/ Tomaten
Zijn de tomaten overrijp en niet meer te eten? Gooi ze niet weg, maar wrijf ermee over je gezicht wanneer je verbrand bent. Ze zitten namelijk vol lycopeen, een antioxidant dat het branderige gevoel tegengaat en de huid neutraliseert.

4/ Koffiedik
Het zou de planten in je moestuin als kool laten groeien en bovendien een wonderproduct zijn dat in je beautykast thuishoort. Koffiedik helpt tegen puffy eyes, je huid knapt ervan op én het zorgt voor glanzend haar. 

Om het rond je ogen of op je huid te gebruiken, laat je het eerst drogen op een keukenpapiertje. Meng het vervolgens met wat water tot een pasta, breng het aan en laat vijftien intrekken voordat je het er weer afspoelt. Je kunt koffiedik ook mengen met wat olijf- of kokosolie om er een scrub van te maken. Voor je lokken kun je het mengen met shampoo. Spoel het wel goed uit!

Lees ook: Zo krijg je de perfecte slag in je haar

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook