Dit is de best betaalde actrice in Hollywood

Voor het tweede jaar op rij.

Lees ook

Jennifer Lawrence is de best betaalde actrice van dit jaar. In de afgelopen twaalf maanden (juni – juni) haalde de actrice maar liefst 46 miljoen dollar binnen (iets meer dan 40 miljoen euro), zo meldt het tijdschrift Forbes. Het is de tweede keer op rij dat ze bovenaan de lijst prijkt.

De 26-jarige Amerikaanse heeft haar financiële succes te danken aan haar hoofdrol in de laatste film van de The Hunger Games-trilogie. Ook een voorschot op de sci-fi-film Passengers en allerlei sponsordeals brachten flink wat op.

Op nummer twee staat Melissa McCarthy, die vooral bekend is van Ghostbusters. Zij verdiende dit jaar 33 miljoen dollar, terwijl Scarlett Johansson op de derde plaats eindigt (25 miljoen dollar). Ook in de top-10 staan Amy Adams, Julia Roberts en Mila Kunis.

Hoewel deze actrices allemaal goed verdienen, krijgen hun mannelijke collega’s nog steeds een stuk meer betaald voor hetzelfde werk. Zo waren er vier actrices die het afgelopen jaar meer dan 20 miljoen dollar verdienden, tegenover achttien acteurs. Ook gaat nog steeds minder dan een derde van de hoofdrollen naar een vrouw. Gelijkheid op de filmvloer is er dus nog lang niet.

Waarom Adele geen pizza meer eet >

Laatste nieuws

Zie ook