Is een warm bad beter dan sporten?

Wij weten het antwoord.

Goed nieuws voor mensen die ’s avonds graag ontspannen met een warm bad. Een uurtje heet badderen verlaagt je bloedsuikerspiegel namelijk méér dan een halfuur intensief fietsen. Daarnaast verbrand je er evenveel calorieën mee als met een halfuur wandelen.

Onderzoekers van de Loughborough Universiteit deden een experiment met tien mannen. De ene dag namen de mannen vlak voor het eten een heet bad, de andere dag gingen ze voor de maaltijd intensief fietsen.

Wat bleek? Na het bad hadden was hun bloedsuikerspiegel 10 procent lagere dan na het fietsen. Dat is niet niks, want een verhoogd bloedsuikerspiegel kan bijvoorbeeld diabetes veroorzaken – terwijl een te lage of een schommelende bloedsuikerspiegel ook niet goed is. En dat is niet het enige goede nieuws: met een uur in een warm bad verbrand je gemiddeld 126 calorieën, ongeveer evenveel als met een halfuur lopen.

Maar juich niet te vroeg! Dit betekent niet dat je je dagelijkse uurtje beweging kunt vervangen door een heet bad, want fit word je er helaas niet van. Ons plan? Om voortaan ná het sporten in een lekker warm bad te glijden. Da’s nog eens effectief ontspannen! 

Waarom je nooit een banaan als ontbijt moet eten >

Bron: The Guardian | Beeld: iStock

Laatste nieuws