Atleten ontvangen medaille voor sportiviteit op de Olympische Spelen

De medaille werd slechts zeventien keer eerder uitgereikt.

Lees ook

De twee atleten Nikki Hamblin (Nieuw-Zeeland) en Abbey D’Agostino (Verenigde Staten) hielpen elkaar overeind na een botsing op de Olympische Spelen. De gebeurtenis werd door velen het meest inspirerende moment van de zomerspelen genoemd en nu ontvangen beide atleten een Pierre de Coubertin-medaille voor hun sportiviteit, meldt de Britse krant The Sun.

Wat er precies gebeurde: Hamblin en D’Agostino renden beiden in de finale van de 5000 meter voor vrouwen, toen Hamblin struikelde en hard op de grond viel. D’Agostino kon haar niet ontwijken viel over de Nieuw-Zeelandse heen. 

D’Agostino stond het snelst op en hielp een huilende Hamblin omhoog. Toen ze beiden door wilde rennen bleek echter dat D’Agostino een blessure had opgelopen. In plaats van dat Hamblin snel doorrende om een goede tijd neer te zetten, hielp nu zij de atlete omhoog. Beiden finishten ze de race, als zestiende en zeventiende. Geen goud dus, maar wel een gouden moment in de sport.

 

De twee atleten kregen daarna veel lof voor hun sportiviteit. Nu blijkt dat ze beiden de Pierre de Coubertin-medaille ontvangen. Een medaille die wordt uitgereikt door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan sporters die uitzonderlijke sportiviteit hebben getoond. De bijzondere prijs werd pas zeventien keer eerder uitgereikt in de Olympische geschiedenis en is dus eigenlijk nog unieker dan een gouden plak.

Gefeliciteerd dames!

8 redenen waarom Sanne Wevers’ balkoefening de beste OOIT was >

Laatste nieuws

Zie ook