Deze foto bepaalt of je een bril nodig hebt

Fascinerend!

Denk je stiekem dat je een bril nodig hebt, maar ben je te lui om naar de opticien te gaan? Er is een simpele truc om je ogen te testen.

Studenten van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT) creëerden een optische illusie die je kijkvermogen test, zo is te lezen op Daily Mail. Het enige wat je hoeft te doen, is een stap naar achteren nemen en naar deze foto kijken.

 

Als je Marilyn Monroe ziet (van ongeveer 30 centimeter afstand), heb je een bril nodig. Als je Albert Einstein ziet, hoef je je geen zorgen te maken; jij ziet genoeg details. 

Hoe het zit? Als je van dichtbij kijkt, kun je goed focussen op contrasten en details. Als de afstand toeneemt óf wanneer je slechte ogen hebt, wordt het gezicht vager en verdwijnen de details. En dan zie je ineens het icoon uit de jaren vijftig.

Tip: als je al een bril hebt, is het leuk om de foto eens zonder én met bril te bekijken. Als je maar één van de twee beroemdheden ziet, is het de moeite waard om onderstaande video van AsapSCIENCE te bekijken, dan snap je precies hoe de optische illusie werkt.

Dit is de (bizarre) reden dat je wagenziek bent >

Beeld: MIT en iStock

Laatste nieuws