3 beautyproducten die je beter niet kunt delen

Dus ook niet met je bestie.

Lees ook

Sharing is caring, maar niet als het om je beautyproducten gaat; bacteriën verspreiden én vermenigvuldigen zich namelijk razendsnel. Make-upremover en haarlak kun je prima uitlenen aan je beste vriendin of zus, maar er zijn producten die je echt niet moet delen.

1/ Producten uit een potje

Van crèmes tot lippenbalsem en foundation: alles wat in een potje zit zónder pompje – waar je dus met je vingers in moet – is for your use only. En zelfs wanneer jij de enige bent die het gebruikt, moet je erop letten dat je met gewassen handen of een spateltje het potje ingaat. Stel je voor dat alle viezigheid die je met je handen hebt aangeraakt zich nestelt in je dagcrème, die je keer op keer weer op je gezicht smeert… 

Dit zijn de beste föhnbars van Amsterdam >

2/ Mascara

Hoe fijn die mascara van je vriendin er ook uitziet, probeer de verleiding te weerstaan om ‘m op je wimpers te smeren. Het mascaraborsteltje zit namelijk vol bacteriën die je niet in je ogen wilt krijgen. Je zult niet de eerste zijn die er een fikse oogontsteking aan overhoudt.

3/ Lippenstift of –balsem

Ook al hebben jullie allebei nog nooit een (zichtbare) koortslip gehad, het virus kan toch in je lichaam zitten en via een lipstick is-ie binnen mum van tijd overgedragen. Dan maar een avondje op stap met ‘kale’ lippen, want zo’n nare plek op je lip die alsmaar terug kan komen, dat is ook niks.

Het geheim voor de perfecte krullen ligt gewoon in je keukenkastje >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook