Science says: lang slapen is goed voor je relatie

Dat wordt op tijd naar bed vanavond!

Laatst leerden onderzoekers ons al dat een gemeenschappelijke favoriete serie het relatiegeluk versterkt, nu blijkt dat ook een goede nachtrust daar een steentje aan bijdraagt. Uit een studie door de Florida State University blijkt dat mensen die lang en goed slapen veel positiever over hun relatie denken.

Op tijd naar bed 

Voor het onderzoek moesten 68 Amerikaanse koppels een aantal opdrachten uitvoeren. Zo moesten ze een week lang gegevens bijhouden over hun slaappatroon en hun tevredenheid over specifieke onderdelen van hun relatie. Wat bleek? Mensen die een goede nachtrust hadden gehad, konden de volgende dag met meer overtuiging zeggen dat ze tevreden waren met hun relatie.

Mannen met een betere nachtrust gaven aan zich over het algemeen beter te voelen, ook al waren er dingen in hun relatie die ze minder vonden. “Dit suggereert dat slaap enkele voordelen kan bieden in de zelfregulatie”, aldus de onderzoeksleiders. “Wanneer het even minder gaat in de relatie, kan je dus in elk geval proberen op tijd naar bed te gaan.”

Samen wijn drinken maakt gelukkig >

Beeld: iStock

Laatste nieuws