Rommelige mensen die veel schelden hebben een hoger IQ

Is jouw bureau ook altijd een zooitje?

Als je prima functioneert tussen de troep en bepaald geen blad voor de mond neemt (oftewel: vloekt als een zeeman), krijg je daar vast wel eens commentaar op; je zou je leven moeten beteren. Nou, vanaf nu heb je een perfect weerwoord, want de wetenschap bewijst dat rommelige mensen die vaak schelden een hoger IQ hebben.

Creatiever

Een rommelig bureau wijst misschien op een chaotisch persoon die haar zaakjes niet op orde heeft, maar nu blijkt dat het bovendien een creatief én intelligent persoon betreft. Voor de studie werden twee groepen ingezet: eentje werd in een rommelige kamer gezet en de andere in een opgeruimde ruimte. De groepen moesten nieuwe functies bedenken voor pingpongballen. Wat bleek? Ze kwamen met evenveel ideeën, maar die van de groep in de messy kamer waren veel interessanter en creatiever.

“Een rommelige omgeving inspireert om tradities te doorbreken, wat kan zorgen voor een frisse kijk op dingen”, legt onderzoekster Kathleen Vohs uit. “Een opgeruimde kamer zorgt ervoor dat je sneller op safe zult spelen.”

Zoveel mogelijk scheldwoorden

Uit een ander onderzoek blijkt dat schelden samenhangt met de hoogte van je IQ. Mensen moesten voor deze studie zoveel mogelijk scheldwoorden opnoemen in één minuut, waarna ze werden onderworpen aan een IQ-test. Hoe meer scheldwoorden iemand kon opnoemen, hoe hoger de intelligentie van die persoon bleek te zijn. Goed kunnen schelden zou getuigen van een grotere woordenschat.

Dit is het bewijs dat kledingmaten nergens op slaan >

Laatste nieuws