Deze Olympische atlete kon vroeger geen schoenen kopen

En nu geeft de succesvolle atlete terug aan haar gemeenschap.

Lees ook

De ouders van de 28-jarige Olympiër Brenda Martinez konden het zich vroeger niet altijd veroorloven om nieuwe hardloopschoenen voor hun dochter te kopen. Nu doneert de succesvolle atletiekster schoenen aan jonge kinderen. 

Vanwege geldgebrek trainde de Amerikaanse atlete op schoenen die ze ook gewoon naar school droeg. Met succes: inmiddels is Martinez een succesvol atlete die gesponsord wordt door het sportmerk New Balance. Samen met haar sponsor geeft ze nu terug aan haar gemeenschap en deelt ze gratis schoenen uit aan kinderen. Op Instagram schrijft ze: “I’m donating back to the sport that gave me a fighting chance in the world. I don’t know where I would be if it wasn’t for running.”

Martinez organiseert ook al jaren zomerkampen voor middelbare scholieren, waarbij ze dagelijks hardlooples krijgen en clinics bijwonen over gezond leven, zelfverzekerdheid en positief denken. Alles wordt door Martinez en haar man betaald, terwijl haar sponsor New Balance zorgt voor kekke outfits. 

Martinez heeft volgens ons niet alleen een ongelooflijk doorzettingsvermogen, maar ook een hart van goud! Wil jij haar in actie zien op de Olympische Spelen? Dat kan. Ze start op zaterdag 13 augustus op de 1500 meter. 

Beeld: Getty Images/Instagram

Deze schermster is de eerste Amerikaans Olympiër met een hijab >

Laatste nieuws

Zie ook