3 overschatte must-do’s in Rome en de alternatieven

3 x overschatte must-do's in Rome en de alternatieven

Lees ook

Volgens boekingssite WayToStay.

Als je een stedentrip op de planning hebt staan, is het logisch dat je de toeristische trekpleisters wilt bezoeken. Maar iedere stad kent wel wat ‘must-do’s’ die nogal overschat worden en die je dus beter kunt skippen. De website WayToStay komt met fijne alternatieven voor Rome:

1/ Koffie drinken op het populaire Piazza del Popolo

Rome heeft een rijke geschiedenis en staat vol schitterende gebouwen. Er is dan ook niets heerlijker dan te nippen aan een echte Italiaanse espresso terwijl je ontspannen achteroverleunt en alles eens goed in je opneemt. Helaas zijn een hoop pleinen, zoals het Piazza del Popolo, buitengewoon toeristisch, met de bijbehorende exorbitante prijzen.

Alternatief: Piazza San Lorenzo

Als je op zoek bent naar een plek in Rome waar je ongestoord een drankje kunt doen en waar de voorbijgangers nog voornamelijk uit buurtbewoners bestaan, dan is het Piazza San Lorenzo een ideaal plein. Met bijzondere bouwwerken zoals de San Lorenzo-kerk op de voor- en achtergrond, en op veilige afstand van de hordes toeristen. Hoewel de prijzen nog steeds tamelijk hoog zijn, is de sfeer van het Piazza San Lorenzo onbetaalbaar.

2/ Winkelen op de Via del Corso

De bekendste winkelstraat in Rome, Via del Corso, is letterlijk volgepropt met al je favoriete zaken. Het is dan ook dé locatie in Rome voor een middagje lekker luxe winkelen. De keerzijde is dat je hier in de etalages precies hetzelfde aantreft als in een willekeurig andere grote stad. Als je liever winkelt waar de locals winkelen, of iets bijzonders wilt vinden, laat dan de Via del Corso links liggen.

Alternatief: ‘ouderwets’ shoppen aan de Via del Governo Vecchio

Wil je het authentieke Rome ontdekken, ga dan naar de Via del Governo Vecchio. Deze straat biedt een mix van authentieke familiezaakjes, vintage boetieks en typische Italiaanse restaurants. Mirko Feliziano van Spotted by Locals raadt deze buurt aan als je van hippe tweedehands kledingwinkels en een stevige, hartige maaltijd houdt.

3/ Even bijkomen in het serene Parco Savello?

Wie trekt zich tijdens een stedentrip niet graag terug op een speciaal plekje om even rustig bij te komen? Rondom de belangrijkste bezienswaardigheden vind je helaas ook de grootste drukte. Parco Savello is een prachtig park met een superuitzicht over Rome, maar er komen steeds meer toeristen op af.

Alternatief: rust en stilte in Villa Doria Pamphili

Wie in Rome echt even wil ontspannen in een kalme en groene omgeving, gaat naar het hof van Villa Doria Pamphili. Dit wijdse landgoed is nog niet ‘verpest’ door grote groepen toeristen.

3 x overschatte must-do’s in Barcelona en de alternatieven >>

Laatste nieuws

Zie ook