Zo houd je het spannend in bed tijdens een lange relatie

Zo houd je het spannend in bed tijdens een lange relatie.

Lees ook

Let’s face it, in een lange relatie kan het knap lastig zijn om het spannend te houden in de slaapkamer. Je kent elkaar door en door en de spanning is er vaak toch wel van af. Hoe blazen we ons seksleven dan een nieuw leven in? Onderzoekers van de University of Rochester zochten uit hoe je elkaar aantrekkelijk kan blijven vinden. Het geheim? Blijven inspelen op elkaars behoeftes.

Dagboek bijhouden
Israëlische en Amerikaanse onderzoekers vroegen honderd stellen een dagboek bij te houden. Hierin moesten ze hun seksuele verlangens en fantasieën opschrijven. Daarnaast moesten ze delen of hun partners deze verlangens waarmaakten.

Emotionele behoefte
Wat bleek? Hoe vaker partners de verlangen van hun geliefde waarmaakten, hoe groter de seksuele aantrekkingskracht. Dit gold vooral voor vrouwen, omdat zij zich sneller bijzonder zouden kunnen voelen en zich meer zouden hechten aan acties van hun man. “Als een partner inspeelt op de behoeften van de ander, voelt de relatie bijzonder en uniek”, aldus psycholoog en onderzoeker Gurit Birnhaum. Het klink misschien logisch maar probeer eens echt na te gaan 

Inspelen op elkaars emotionele behoefte blijkt een teken van het tonen van begrip en bereidheid om te investeren in de relatie. Zowel het inspelen emotionele als fysieke verlangens is dus ontzettend belangrijk. “Je partner zal zich speciaal en gewaardeerd voelen.” 

Lees ook: Liefde tussen de luiers: eist een baby krijgen zijn tol op een relatie

Beeld: iStock 

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook