Oud-anorexiapatiënte post trots foto’s van gezonde lichaam

Oud-anorexiapatiënte post met trots foto's van gezonde lichaam

Lees ook

#Inspirerend

Al op extreem jonge leeftijd – pas acht jaar oud – ontwikkelde de Amerikaanse Rachel Worthing een eetstoornis. Jarenlang streed de inmiddels 25-jarige tegen anorexia nervosa en later ook tegen orthorexia. Het lukte haar niet haar lichaam te accepteren. Tot nu.

Echte foto’s

Rachel maakte een Instagramaccount aan genaamd @LoveMyMiddle om te laten zien dat ze de heftige periode in haar leven zo goed als overwonnen heeft. Bovendien wil ze andere meisjes laten zien hoe het ook kan. Op Instagram plaatst ze dagelijks kiekjes van haar lichaam, en laat ze zien dat ze zich er niet meer voor schaamt. Ze is nog altijd ontzettend slank, maar ziet er al veel gezonder uit. En dat mag iedereen zien.

Op het account staan veel voor- en na-foto’s van Rachel. “Zo ziet vijf kilo extra eruit”, schrijft ze bij een van de beelden. En: “Drie jaar later en veel gelukkiger”. Maar ze showt bijvoorbeeld ook foto’s van haar striae.

Love yourself

Rachel Worthing heeft een belangrijke boodschap voor haar volgers: “Het is het niet waard om je lichaam te verwoesten om op die manier meer rust in je hoofd te creëren”, laat ze weten. “Je lichaam is in staat om zo veel mooie dingen te doen. Leer het te accepteren en ervan te houden.”

 

De bizarste bodytrends anno nu >>

Laatste nieuws

Zie ook