5 voordelen van een langeafstandsrelatie

5 voordelen van een langeafstandsrelatie

Lees ook

Natuurlijk heb je hem het liefst dicht bij je, maar er zijn ook voordelen.

Jij woont in Nederland en je geliefde in Spanje. Ontzettend lastig, want spontaan een avond of dag samen doorbrengen zit er niet in. Daarentegen kun je wel lekker vaak een lang weekend naar het zonovergoten land en heb je meerdere keren per jaar een minivakantie met je vriend.

En zo zijn er nog wat voordelen op te noemen:

1/ Je hebt je eigen leven
Als je dicht bij elkaar woont, ben je toch sneller geneigd de avonden samen door te brengen en daardoor kun je sneller in een sleur raken. Heb je vanavond zin om wat met je vriendinnen te doen? Je hoeft je niet schuldig te voelen tegenover je vriend, want naar hem had je toch niet spontaan toe gekund.

2/ Reizen, reizen, reizen
Het klinkt niet relaxed om zo ver en veel te moeten reizen om je geliefde te zien, maar zie het als meerdere minivakanties. De stad waar hij woont wordt jouw tweede woonplaats en je ontdekt veel meer van bijvoorbeeld Madrid dan je zou doen als je er voor een stedentrip bent. Én samen reizen om nieuwe plekken te ontdekken is ook fantastisch.

3/ Jullie communicatie is perfect
Al vanaf het begin van jullie relatie hebben jullie veel met elkaar moeten bellen, Skypen en appen om het contact warm te houden. En doordat je elkaar altijd al weinig zag, heb jullie allebei veel ervaring met jezelf uitdrukken in woorden.

4/ Altijd contact met elkaar
Jullie relatie is noodgedwongen voor een groot deel afhankelijk van jullie telefoon. Dat betekent dat jullie ‘m altijd dicht bij jullie dragen, dus je kunt hem altijd bellen (en bereiken!) als je hem nodig hebt.

5/ Je kijkt altijd ergens naar uit
Een ‘gewone’ relatie kan al gauw gewoontjes worden. Daar is niets mis mee, maar langeafstandsrelaties zijn onvoorspelbaarder. Je weet niet altijd meteen wanneer je elkaar weer ziet na jullie afscheid, maar dat betekent wel dat je je extra kan verheugen op de volgende ontmoeting als die vaststaat.

Mensen met deze eigenschap meer sex >>

Laatste nieuws

Zie ook