3 x overschatte must-do’s in Barcelona en de alternatieven

3 x overschatte must do's in Barcelona en de alternatieven

Lees ook

Volgens boekingssite WayToStay.

Als je een stedentrip op de planning hebt staan, is het logisch dat je de toeristische trekpleisters wil bezoeken. Iedere stad kent echter wat ‘must do’s’ die nogal overschat worden en die je beter kunt skippen, als we Waytostay mogen geloven. De website zet er dit keer een aantal van Barcelona op een rij én komt met fijne alternatieven:

1/ Tussen de massa op het strand

Ieder jaar weer bezoeken vele mensen Barcelona om te genieten van de Spaanse zon aan een van de vele stranden. Maar als gevolg van deze massastroom toeristen zijn de stranden bij het centrum van de stad overvol en houden de echte zonaanbidders er een matige ervaring aan over.

In plaats daarvan: ga naar onbekendere stranden zoals het strand van Garraf

Kies voor iets anders en bezoek een strand van Barcelona dat nog niet bekend is bij het overgrote deel van de toeristen, en waar je al die drukte even kunt achterlaten en heerlijk van de zon kan genieten. Er zijn zoveel mooie stranden waar je naar toe kunt gaan rond Barcelona. Onze Waytostay tip is het strand van Garraf te bezoeken. Het is er aanzienlijk rustiger en weg van de toeristische trekpleisters. Hoewel het strand niet in het midden van Barcelona ligt, is het met de trein maar 15 minuten naar het zuiden reizen. De moeite waard als je een dagje aan zee in alle rust wilt doorbrengen.

2/ Sangria?

Dit is het typische drankje dat bezoekers in hun hoofd hebben zodra ze in de stad aankomen, en wat dan ook meteen besteld wordt na het rondslenteren op de bekende La Rambla. Echter, als je niet de toerist wilt uithangen en opzoek bent naar een meer authentieke ervaring, dan is dit niet het drankje dat je moet drinken, noch de plek waar je het drinkt.

In plaats daarvan: aansluiten bij de locals

Drink Vermouth bij het eten van wat tapas in plaats van sangria om het echte Barcelona te beleven. Er zijn genoeg kleine bodegas en barretjes te vinden in het charmante centrum van Barcelona waar je de middag kunt doorbrengen. Ben Holbrook van het blog Driftwood Journals raadt Bar Bormuth in Borne aan, als “de perfecte plek om een Vermouth te drinken, voorbijgaande mensen te bekijken en wat heerlijke tapas te eten.” Of je nu simpelweg een lokale Vermouth wilt proeven of je wilt storten op overheerlijke tapas, de opties zijn eindeloos en het resultaat is altijd uitzonderlijk. Zoals deze plek, zijn er vele in de stad. Zoek en gij zult vinden!

3/ Winkelen op de meest toeristische plekken

Shopaholics bezoeken vaak de winkels op La Rambla en Passeig de Gràcia waar de meest bekende merken zich hebben gehuisvest en waar dan ook de meeste mensen op zoek zijn naar een goede deal. Voor een iets uniekere ervaring kun je ook naar de Encants markt. Waytostay vindt echter dat de markt zijn reputatie niet waar maakt. Volgens de website is het overgrote deel van het aanbod vandaag de dag echt rommel en is het erg moeilijk om dat mooie, unieke koopje te vinden.

In plaats daarvan: charmanter winkelen in Barcelona

Als je niet wilt winkelen omringd door toeristen, ga dan naar het authentieke Gràcia, de buurt met prachtige kleine straatjes net buiten het centrum. Straatjes zoals Carrer de Bonavista en Carrer del Torrent de l´Olla zorgen ervoor dat je nooit met lege handen thuiskomt. Als je meer van markten houdt, volg dan de locals voor de leukste aankopen. De maandelijkse ambachtelijke markt Palo Alto is een uitzonderlijke vondst. Andere interessante markten zijn de LostandFound Market, de Fantàstic Markt en de Fleadonia Markt, die ervoor zorgen dat – wat je smaak ook is – je er altijd iets leuks kunt vinden en altijd een onvergetelijk ervaring zal hebben.

3 x overschatte bezienswaardigheden in Berlijn en de alternatieven >>

Laatste nieuws

Zie ook