Vrouwen dragen wat ze zelf willen met #WeWearWhatWeWant

Vrouwen dragen precies wat ze willen met #WeWearWhatWeWant

Lees ook

Luister naar je eigen gevoel.

Je hoeft maar een blad open te slaan of de televisie aan te zetten en je wordt bestookt met wat je wel en niet zou mogen dragen. Zo wordt weleens gezegd dat een bikini alleen weggelegd is voor afgetrainde vrouwen, zou je geen streepjes mogen dragen als je rondingen hebt en zouden korte jurkjes niet meer kunnen zodra je de dertig bent gepasseerd.

Al die ‘regels’ zijn nergens op gebaseerd en moeten al helemaal niet worden nageleefd, vindt ook de 23-jarige plus-size blogger Simone Mariposa. Vandaar dat ze de hashtag #WeWearWhatWeWant in het leven heeft geroepen.

Ze roept haar volgers op om selfies te posten in elke outfit die ze maar willen. Hier heeft ze haar missie van gemaakt nadat ze het verhaal hoorde van een plus-size vrouw die bekritiseerd werd vanwege haar outfit. Simone herkende zichzelf erin en ze is ervan overtuigd dat iedere vollere vrouw weleens zoiets heeft meegemaakt.

Simones oproep werd gehoord en op social media verschijnen steeds meer kiekjes van plus-size vrouwen in kleding waarin zíj zich goed voelen. Of dat nu een badpak, bikini of strakke jurk is. Wauw!

Fitnessblogger bewijst met foto’s dat gewicht slechts een getal is >>

Laatste nieuws

Zie ook