Plus-size model doet boekje open over keiharde modewereld

Plus-size model doet boekje open over keiharde modewereld

Lees ook

#SelfAcceptance

Het Britse model Iskra Lawrence gebruikt social media om haar miljoenen volgers dagelijks deze belangrijke boodschap mee te geven: ieder lichaamstype is perfect. Het heeft echter lang geduurd voor ze hier zélf van overtuigd was. In een video voor StyleLikeU vertelt ze openhartig over hoe hard de modewereld voor haar was en hoe moeilijk het was om haar eigen figuur te omarmen.

Te dik

Op haar dertiende werd Iskra gescout als model, toen nog een lange, blonde meid met maatje 34. Naarmate ze ouder werd en vrouwelijke vormen kreeg, kwamen daar 1 of 2 maten bij. Ineens kreeg ze het stempel ‘te dik’ van verschillende modellenbureaus. “Iedere keer als ik er kwam, werden mijn heupen gemeten”, vertelt ze. “Ze waren 91 centimeter en moesten 86 centimeter zijn. Ik heb van alles geprobeerd, van het ahornsiroopdieet tot alleen proteïnen eten. Ik telde calorieën en zorgde ervoor dat ik meer verbrandde dan ik naar binnen werkte, maar mijn heupen konden fysiek gewoon niet smaller worden. Ik wilde het zo graag, maar het lukte niet. Toen werd ik aan de kant gezet.”

Te dun

Een paar jaar later – op Iskra’s achttiende – vertelde een vriendin haar over modellenbureaus speciaal voor plus-size modellen. Ook daar was ze niet welkom, want: te slank. Ondanks de afwijzingen druppelden de opdrachten daarna toch binnen. Iskra vertrok naar New York en maakte alsnog haar modellendroom waar.

Ze heeft als doel haar verhaal en boodschap over te brengen op jonge meisjes. Daarom schroomt ze niet om haar lichaam te laten zien in lingeriecampagnes en deelt ze haar positieve kijk op alle lichaamstypes via Instagram. Iskra Lawrence rocks!

Nike krijgt gemengde reacties op reclame met plus-size model >>

Laatste nieuws

Zie ook