Mensen met deze eigenschap hebben meer sex

Mensen met deze eigenschap hebben meer sex

Lees ook

Beschik jij over deze eigenschap?

Hoe het komt dat sommige mensen meer sex hebben dan andere? Dat is terug te brengen op een eigenschap, aldus de wetenschap. Mensen die meer over hebben voor het goede doel zouden vaker tussen de lakens duiken.

Twee onafhankelijke studies gepubliceerd in de British Journal of Psychology vonden uit dat we vaker geld moeten geven aan daklozen en moeten wandelen met de hond van de zieke buurvrouw.

Mannen meer bedpartners, vrouwen vaker sex

Voor het eerste onderzoek werden singles gevraagd hoeveel ze deden voor goede doelen en hoe vaak ze sex hadden. Hierbij ontdekte het onderzoeksteam dat heterovrouwen meer seksuele aandacht kregen wanneer ze meer voor goede doelen overhadden. Mannen die vrijgeviger waren, hadden meer bedpartners gehad in hun leven. Voor beide partijen positief, dus.

Bij het tweede experiment kregen studenten 100 dollar. Ze werden voor een keuze gesteld: het hele bedrag aan een goed doel schenken, deels doneren of alles zelf houden. Mannen die meer geld weggaven, hadden meer sekspartners gehad; vrouwen die weinig zelf hielden, hadden frequenter sex.

Oorzaak-gevolg

Wat de oorzaak en wat het gevolg is, is uit het onderzoek niet duidelijk geworden. Dus betekent vrijgevigheid automatisch meer sex of zorgt seksueel actief zijn ervoor dat je bereid bent meer te doen voor je medemens? De onderzoekers zijn er (nog) niet over uit.

Anyway, van het inzetten voor goede doelen is nooit iemand slechter geworden. En de resultaten van deze onderzoeken zijn een fijne stok achter de deur!

Zo veel procent van de singles zou hun vakantieliefde achterna reizen >>

Laatste nieuws

Zie ook