5 tips voor de beste vakantiefoto’s

5 tips voor de beste vakantiefoto's

Lees ook

Say cheese!

Of je nu een verre reis gaat maken of er korte citytrip op de planning staat: in beide gevallen is een mooi fotoalbum de beste manier om je herinneringen te bundelen.

Je wilt natuurlijk met de meest bijzondere kiekjes naar huis om je vakantie op z’n best te herinneren. Met deze tips krijg je dat voor elkaar:

1/ Ga naar lokale marktjes

Als je hierheen gaat en wat beelden schiet, ben je er zeker van dat je met unieke foto’s terug gaat. Er zijn veel locals die veel beter op je kiekjes staan dan andere toeristen die met een camera om hun nek rondlopen.

2/ Draag altijd een camera

Omdat je nooit weet wat je tegenkomt en wanneer. Wees altijd voorbereid!

3/ Focus op licht

Het klinkt misschien niet meteen van belang voor vakantiefoto’s, maar dat is het wel. Denk bijvoorbeeld aan de ochtendzon die voor een gouden gloed zorgt, of de ondergaande zon die voor een heel andere foto zorgt.

4/ Kies een bijzondere hoek

Je kunt de Eiffeltoren vanuit dezelfde hoek fotograferen als iedereen doet, maar je kunt ook out of the box denken en ‘m op een andere manier vastleggen. Zo zorg je ervoor dat je een uniek kiekje hebt waarvan je geen honderden soortgelijke in Google Afbeeldingen vindt.

5/ Dwaal weg van het toeristische gebied

Als het veilig is tenminste. Buiten de drukke straten vol toeristen kom je de mooiste plekken tegen. Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere natuur en locals die je tegen zal komen.

5 gave fotografie-apps die je foto’s nóg mooier maken >>

Laatste nieuws

Zie ook