Is kakkerlakkenmelk hét nieuwe superfood?

Is kakkerlakkenmelk dé nieuwe superfood?

Lees ook

Volgens wetenschappers in elk geval wel.

Vergeet amandel-, kokos- en sojamelk: kakkerlakkenmelk zou het nieuwe drankje zijn dat we moeten drinken, omdat het boordevol goeds zit dat een mens nodig heeft. Volgens de internationale onderzoekers die de studie naar het nieuwe superfood uitvoerden, bevat kakkerlakkenmelk bijvoorbeeld drie tot vier keer zo veel proteïnen als koemelk.

Vol proteïnen

Er is slechts één kakkerlaksoort – de diploptera punctata – waarvan bekend is dat de vrouwtjes levende jongen baren die zich voeden met moedermelk die bestaat uit proteïnekristallen.

Eén zo’n kristal kun je volgens onderzoeker Sanchari Banerjee qua voedingsstoffen vergelijken met een complete maaltijd. “De kristallen bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt: van eiwitten tot vetten en suikers”, aldus Banerjee tegen Times of India. “De proteïnen bevatten bovendien alle essentiële aminozuren (bouwstoffen die het lichaam zelf niet kan aanmaken). Als je op zoek bent naar voeding met een hoge calorische waarde die bovendien vol zit met macronutriënten (vetten, eiwitten en koolhydraten) en langzaam verteerd wordt, is dit dé uitkomst.”

Staat het al in de supermarkt?

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat we binnenkort pakken kakkerlakkenmelk kunnen inslaan. Het onderzoeksteam is namelijk nog op zoek naar een manier om de kristallen in grotere hoeveelheden te produceren; het melken van het kleine beestje is immers niet het gemakkelijkste werk.

Checken of je goed gehydrateerd bent? Doe dít trucje >>

Laatste nieuws

Zie ook