Man doet celebrityfoto’s na om geld in te zamelen voor kankerfonds

Man doet celebrityfoto's na om geld in te zamelen voor kankerfonds - Marie Claire.nl

Lees ook

Deze man is briljant.

Als radiotherapeut wordt de Australische Mark Udovitch dagelijks geconfronteerd met doodzieke kankerpatiënten. Eentje in het bijzonder inspireerde hem om meer te doen dan het dankbare werk dat hij al deed. Zij verloor al haar haar door de heftige chemo’s. “Het was heftiger voor haar dan de borstamputatie”, aldus de 28-jarige man tegenover Daily Mail Australia. “Dat raakte me ontzettend.”

Aandacht voor de ziekte en donaties

Op dat moment besloot Mark zich nog meer in te zetten voor kankerpatiënten. Hij liet zijn haar groeien zodat hij het nu, 2,5 jaar later, kan doneren. Zijn familie en vrienden vonden zijn actie geweldig, maar moesten wel wennen aan de langharige Mark. Om daar de draak mee te steken deed hij een foto van Scott Stapp – zanger van Creed – na. Deze plaatste hij op Facebook en in een mum van tijd had het kiekje 150 likes. Dat zorgde ervoor dat hij besloot meer celebrityfoto’s na te bootsen om er geld mee in te zamelen voor het kankercentrum. “Toen ik merkte dat deze foto zo veel likes opleverde, ging ik na wie ik nog meer na kon doen voordat ik mijn haar ging afknippen”, zegt Mark. “Wie weet kon het aandacht voor de ziekte opleveren, en donaties.” Dat lukte: met zijn lange lokken maakte hij zonder moeite bekende foto’s van onder anderen Kim Kardashian, Kendall Jenner en andere celebs na.

Vrijdag 29 juli neemt Mark samen met vijftien andere radiotherapeuten, verplegers en dokters afscheid van zijn lokken. Je kunt hier doneren.

Deze vrouw laat zien hoe belachelijk celebrityfoto’s soms zijn >>

Laatste nieuws

Zie ook