Onderzoek: huilbui helpt bij gewichtsverlies

Onderzoek: huilbui helpt bij gewichtsverlies

Lees ook

Nooit meer inhouden, dus.

Dat een goede huilbui wonderen kan verrichten wat betreft je mentale gesteldheid, wisten we al. Maar dat het ook wat met de shape van je lichaam doet? Volgens recent onderzoek helpt het de overtollige kilootjes eraf te laten vliegen.

Stresshormonen

Als de huilsessie oprecht emotioneel beladen is tenminste. Deze tranen bevatten namelijk stresshormonen. “Ze bevatten de hormonen prolactine, corticotropine en een natuurlijke pijnstiller”, legt onderzoeksleider Dr Pete Sulack uit aan PopSugar. “Deze worden alle drie geproduceerd door het lichaam als je veel stress hebt. Zodra het corticotropinehormoon het lichaam verlaat, zakt het cortisolniveau in het lichaam.”

Hoe het bovenstaande je helpt af te vallen? Cortisol is het stresshormoon dat je angstig en paniekerig kan laten voelen, en zorgt ervoor dat vet rondom je buik gaat nestelen. Dus een logisch gevolg volgens het onderzoeksteam: het afzwakken van je cortisolniveau door een fijne huilbui laat je niet alleen vrolijker voelen, maar maakt het bovendien gemakkelijker om af te vallen.

Wél emotionele huilbui

Dr William H. Frey deed een soortgelijk onderzoek en is het met Sulack eens dat het een emotionele huilbui moet zijn; tranen door het snijden van uien werken niet. Bovendien kwam hij tot de ontdekking dat een huilbui tussen 19.00 uur en 22.00 uur het meest effectief, zegt hij tegen NY Times. “Het moment waarop mensen met hun geliefde een serie of film kijkt.”

Onderzoek bevestigt: powernaps boosten je creativiteit en geheugen >>

Laatste nieuws

Zie ook