Modeketens als Primark, Topshop en Asos stoppen met gebruik van donsveren

Modeketens als Primark, Topshop en Asos stoppen met gebruik van donsveren

Lees ook

Goed nieuws!

Dierenrechtenorganisatie PETA strijdt er dagelijks tegen: dieren die lijden in naam van de mode. Een tijd terug maakte de organisatie zich bijvoorbeeld hard voor angorakonijnen, en nu stonden de medewerkers op voor vogels die kaal worden geplukt voor hun dons.

En hun werk werpt z’n vruchten af: een aantal bekende modeketens heeft bekendgemaakt te8 stoppen met het gebruiken van donsveren voor toekomstige collecties.

PETA maakte een heftige video

In mei publiceerde PETA een video waarin te zien was hoe donsveren worden verkregen voor de mode-industrie. Vogels werden levend kaalgeplukt. De heftige beelden kwamen bij verschillende ketens hard aan; onder meer Topshop, Warehouse, Dr Martens, Primark en Asos hebben al aangegeven donsveren uit hun toekomstige collecties te bannen.

Alternatieven voor dons

“De modemerken geven hiermee gehoor aan eisen van klanten die niets te maken willen hebben met een industrie die dieren laat lijden”, aldus Yvonne Taylor van PETA in een statement. “Onze organisatie zal blijven samenwerken met retailers om donsveren op een waardige manier te vervangen door synthetische en ecologische vulmiddelen en zo diervriendelijke mode aan te bieden.”

HEMA viert #pride2016 met limited edition shirts >>

Laatste nieuws

Zie ook