Waarom het bleken van je tanden met kurkuma geen goed idee is

Waarom het bleken van je tanden met kurkuma geen goed idee is

Don’’t try this at home.

Een tandpastalach, wie wil het niet? Velen onder ons zijn van mening dat hun gebit net een tintje witter mag, maar niet iedereen kiest voor een dure professionele bleekbehandeling. Er zijn goedkope alternatieven bij de drogist te koop, maar er wordt bovendien beweerd dat je je keukenkastje in kunt duiken.

Online verschijnt namelijk de ene na de andere video waarin uitgelegd wordt hoe je je tanden kunt bleken met kurkuma. Jep, die gele specerij die je weleens door je avondeten gooit.

Het bleekt je tanden, maar kleurt je vullingen geel

De resultaten liegen er niet om, maar er zit een nare kanttekening aan waardoor je het zeker niet moet uitproberen. Kurkumapoeder wordt namelijk gemaakt van de Indiase geelwortel en wordt vaak gebruikt om gerechten een gele kleur mee te geven. Het sterke pigment kleurt alles geel, maar op één of andere manier je tanden niet. Daarom wordt het vaak ingezet als tandenbleekmiddel.

Op internet wordt aangeraden je tanden ermee te poetsen of het poedertje te mengen met kokosolie en dat als een soort masker op je gebit te smeren. Effectief, maar wat er nooit bij verteld wordt is dat het je vullingen niet mee bleekt. Integendeel, die worden kanariegeel en dat is allesbehalve wat je wilt. Daarnaast waarschuwen tandartsen dat kurkuma het tandglazuur aantast op langere termijn.

Viral video

In onderstaande video – die al meer dan 350.000 keer bekeken is – legt een blogger uit hoe je te werk zou moeten gaan. Maar pas op: er zijn dus meer na- dan voordelen…

Prachtig: dit meisje zit van top tot teen onder de moedervlekken >>

Laatste nieuws