Nike krijgt gemengde reacties op reclame met plus-size model

Nike krijgt gemengde reacties op reclame met plus-size model

Lees ook

Wáárom?

Nietsvermoedend plaatste Nike een tip op hun Instagram-account over hoe je de juiste maat sportbeha vindt. Plus-size model Paloma Elsesser sierde – gehuld in een sportbeha en -broek – de foto die online werd geplaatst en veel reacties opriep.

“Dit is geweldig, Nike! Goed gedaan”, schrijft iemand bij de foto. “De diversiteit is fantastisch! Prachtig model!” laat een ander weten. “Ik ben zo blij dat Nike vrouwen in alle soorten en maten omarmt. Meer van dit alsjeblieft!”

Niet iedereen is blij

Helaas zijn niet alle reacties op de foto zo lovend. Maar mensen vallen er niet over dat Paloma Elsesser wat voller is, ze kunnen het niet hebben dat Nike helemaal geen sportbeha’s en -kleding in grotere maten verkoopt. “Tot het moment dat jullie plus-size items aanbieden, betekent deze advertentie niets”, wordt er geroepen. DD+ zou als maat moeten worden opgenomen, schrijft een ander. “Eén cupmaat produceren is niet een innovatieve manier om een curvy sportbehalijn voor vrouwen op de kaart te zetten. DD+ hebben we nodig; zelfs Victoria’s Secret biedt dit aan.”

En dit heeft Nike te zeggen

De berichten zijn niet onopgemerkt aan Nike voorbijgegaan en dus komen ze met een reactie op alle commotie. “We innoveren continu en werken hard aan onze producten zodat iedereen een atleet kan worden. Blijf op de hoogte van wat er nog komt.”

Het lijkt of het sportmerk hiermee suggereert dat ze werken aan een plus-size collectie, maar heel duidelijk komen ze hier niet voor uit. Fingers crossed!

Dit Instagram-account verzamelt alle designeroutfits uit The Nanny >>

Laatste nieuws

Zie ook