Met dit stappenplan werk je ook in de zomer goed door

Waar wacht je nog op?

Lees ook

Go go go!

Met het tropische weer van nu is het knap lastig om je volop te concentreren op je kantoorbaan. Vooral als je vriendinnen een vrije dag hebben en ze je bestoken met foto’s van het strand, wijntjes op het terras en de stralende zon.

Sprinten door je werk

Voor iedereen die het zwaar heeft, komt SoChicken met dé gouden tip om ook tijdens de zomerperiode efficiënt te werken. Volgens Jelle Hermus van de website is sprinten het antwoord op de dip. En nee, daar bedoelt hij niet mee dat je in je pauze een rondje moet rennen.

Hij doelt op veel werk doen in een korte periode. Hij deed dit zelf ook en kwam tot het besef dat hij veel productiever was als hij een grote hoeveelheid werk moest doen in korte tijd. Achteraf voelde hij zich rustiger en gelukkiger. Jezelf uitdagen om in opperste concentratie meerdere taken afronden is volgens de oprichter van SoChicken de sleutel tot succes. Je afgeronde werk zal aan het eind van de dag zorgen voor een energieboost.

In een notendop is dit het stappenplan:

1/ Plan de sprint in je agenda en zorg dat je die dag uitgerust begint. Ruim vooraf je rommelige bureau op, zodat je gefocust en rustig kunt beginnen.

2/ Zoek een maatje. Want samen sta je sterker dan alleen en je kunt elkaar door de dag heen helpen.

3/ Maak een to-do list die je gedurende de dag kunt afvinken. Dat geeft rust. Wees wel realistisch als je het lijstje opstelt!

4/ Bedenk een beloning. Zo kun je tijdens het harde werken toeleven naar iets leuks.

5/ Zet je telefoon op ‘niet storen’, zodat je niet wordt afgeleid door de strandfoto’s en appjes van je vriendinnen.

Wissel sprintdagen af met ‘normale’ dagen, zodat je de sleur doorbreekt. De beste beloning op een sprintdag? Een koud wijntje op het terras als je werk erop zit!

Deze jobs trekken de meeste psychopaten aan >>

Laatste nieuws

Zie ook