Kopieerde Melania Trump delen van Michelle Obama’s speech?

Kopieerde Melania Trump delen van Michelle Obama's speech?

Lees ook

Er is bewijs.

Melania Trump is met haar conventietoespraak flink de mist in gegaan. De vrouw van de Republikeinse presidentskandidaat heeft delen van haar speech één op één overgenomen uit de toespraak die Michelle Obama in 2008 deed, zo melden Amerikaanse media.

Er bleken overduidelijke overeenkomsten te zijn; Melania gebruikte dezelfde woorden om terug te blikken op haar jeugd als Michelle destijds deed. Daarnaast deed Trump de volgende uitspraak: “We willen dat onze kinderen in dit land weten dat de enige limiet aan wat ze kunnen bereiken de kracht van hun dromen is en de wilskracht daarvoor te werken.” Verrassend of niet: Michelle nam een paar jaar geleden precies dezelfde woorden in haar mond.

Geïnspireerd op

Zelf zei Melania van te voren dat ze haar toespraak met zo min mogelijk hulpmiddelen had opgezet. De overeenkomsten tussen de speeches zouden te wijden zijn aan de schrijvers, die misschien net iets te veel van de ‘geleende’ tekst zouden hebben gebruikt. “Tijdens het schrijven van haar mooie speech maakte Melania’s team notities van de dingen die haar inspireren”, aldus een woordvoerder. “Er werden fragmenten opgenomen die Melania’s gedachten reflecteerden.”

Kijk en vergelijk…

Deze vrouw laat zien hoe belachelijk celebrityfoto’s soms zijn >>

Laatste nieuws

Zie ook