Dit zijn de favoriete ijssalons van de redactie

De favoriete ijssalons van de redactie van Marie Claire!

Ice ice baby!

Het kwik op de thermometers stijgt en onze trek in verkoelende ijsco’s stijgt mee. Daarom: de favoriete ijsadresjes van de redactie van Marie Claire op een rij.

Staat jouw lievelingssalon ertussen?

Producer Gina Pesulima: Bernardo’s IJssalon is al jaren de talk of hometown Ede. Mijn familie (en ik) komen hier hondstrouw elke zondag Italiaans ijs eten. Waarom? Het ijs is altijd even lekker, de smaakkeuze is reuze (al zwicht ik iedere keer voor yoghurt-cassis) en het is een komen en gaan van oude bekenden. Met Kerstmis opent Bernardo’s speciaal haar deuren. Je snapt wat voor toetje wij met Kerst serveren.

Online editor Carolien Tsao: Eigenlijk eet ik bijna nooit ijs en heb ik er zelden zin in. Maar ik moet zeggen dat toen ik op de Amsterdamse Zeedijk woonde en er nog een filiaal van IJscuypje op de Nieuwmarkt zat, het toch redelijk vaak feest was. Heb je zin in fris, kies dan citroen. Meer trek in romig? Het hazelnootijs bij IJscuypje is echt to die for!

Eindredacteur Saar Langkamp: Die van mij is Tofani, aan de Kloveniersburgwal bij de Nieuwmarkt in Amsterdam. Hier eet je het lekkerste Italiaanse ijs, gemaakt en geserveerd door de beste Italiaanse ijsmeesters. Als je er bent, bestel dan een bolletje pistache. Niet te zoet, mooi van kleur en met de smaak van echte nootjes. En dan op het kleine terras lekker mensen kijken – alsof je op vakantie bent.

Online manager Anouk Vos: Heerlijk ambachtelijk ijs, daar fiets ik graag een blokje voor om. In Utrecht springen er wat mij betreft twee plekken uit: Roberto Gelato aan de Poortstraat (guilty pleasure: capriccio met homemade caramel). En als je vanuit het centrum even doorfietst naar de Anton Geesinkstraat, kom je bij Gelateria Lucia van de familie Satta. Het ijs bij de pizzeria van deze familie (winkelcentrum Overvecht) viel al een keer in de prijzen voor de beste Italiaanse bollen van Utrecht. Ik neem hier meestal twee bolletjes, eentje yoghurt en eentje pistache of banaan. Happy summer!

Beautyredacteur Dionne Pool: Berthillon in Parijs. Laat ik het zo zeggen: ik sta nergens voor in de rij behalve voor dit goddelijke ijs. Probeer bijvoorbeeld mijn favoriet, de chocoladesorbet. Een likje en je bent verkocht. Wedden?

Online editor Yanaika Holst:  IJssalon Da Vinci in Amstelveen. Deze kleine Italiaanse ijssalon is al jaren mijn favoriete zomerspot. Het is er soms wat druk, maar de rijke hoeveelheid aan smaken, originele acties en het fijne personeel maakt de lange rij op zomerse dagen dubbel en dwars goed – iedere keer weer.

Zo koop je altijd een rijpe watermeloen >

Laatste nieuws