De top 5 etenswaren die funest zijn voor je huid

Hoogstwaarschijnlijk staat jouw lievelingsgerecht er ook tussen...

We proberen er zo min mogelijk te eten, maar soms zwichten we er toch voor: fastfood. Burgers, friet en pizza laten we staan om op onze kilootjes te letten, maar nu blijkt dat ook je huid er baat bij heeft als je de voedingswaren uit de weg gaat. Welke vijf het meest schade veroorzaken voor je tere perzikhuidje? (We waarschuwen alvast: niet schrikken!)

5/ Franse frietjes

De patatjes op zich zijn zo slecht nog niet maar de hoge natrium- en zoutgehaltes die erin zitten, drogen de huid uit en zorgen tijdelijk voor een doffe uitstraling. Daarnaast zorgen de vele koolhydraten ervoor dat je sneller rimpels krijgt.

4/ Milkshakes

Er zit ontzettend veel suiker en zuivel in, wat al niet goed is voor je huid. En je moet al helemaal niet voor een chocoladevariant kiezen: het zou een echte acne-opwekker zijn.

3/ Macaroni met kaas

Dit gerecht scoort hoog op de glycemische index, een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darmen worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Door de hoge score maakt het mac and cheese slecht voor rimpels en acne.

2/ Pizza

Net als macaroni met kaas heeft pizza een hoge glycemische index. Dit zorgt voor een snelle stijging van het bloedsuiker, wat acne stimuleert en collageen afbreekt. De zuivel in de kaas eveneens als bij #3 –bevat groeihormonen die acne opwekken.

1/ Burrito’s

Of het nog erger kan dan dit? Nee. Van zichzelf hebben burrito’s een hoge glycemische index en in combinatie met de zuivelproducten die je erbij eet (denk aan crème fraîche), zijn de Mexicaanse wraps funest voor je huid. De oliën in de huid worden namelijk sterk beïnvloed en puistjes krijgen meer kans om op te komen. Bovendien zorgen burrito’s voor uitdroging van de huid door de hoge (jep, daar zijn ze weer) natrium- en zoutgehaltes.

Zo lang heeft je huid nodig om te herstellen van alcohol >

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock

Laatste nieuws