Deze jobs trekken psychopaten aan

En dit is een verklaring. We hebben allemaal wel een vreemde collega, maar trekt jouw beroep daadwerkelijk psychopaten aan? Geen zorgen, psychopat

Lees ook

En dit is een verklaring.

We hebben allemaal wel een vreemde collega, maar trekt jouw beroep daadwerkelijk psychopaten aan? Psycholoog Kevin Dutton deed onderzoek en schreef in zijn boek The Wisdom of Psychopaths welke banen psychopaten aantrekken en welke juist niet.

Geen zorgen, psychopaten zijn niet altijd mensen die met een kettingzaag achter je aanrennen. Psychopathie is een persoonlijkheidsstoornis die vooral antisociaal gedrag veroorzaakt. Zo hebben psychopaten vaak een overdreven gevoel van eigenwaarde, een gebrek aan schuldgevoel en weinig emotionele diepgang.

Bij sommige van de functies en beroepen uit de lijst van Dutton klinkt het logisch dat er meer psychopaten werken. CEO’s en advocaten hebben bijvoorbeeld veel macht en moeten objectieve beslissingen nemen. Andere banen in de lijst zijn juist verrassend, zoals journalist of tv-presentator. Bekijk de volledige top-10 hieronder:

1/ CEO
2/ Advocaat
3/ Media (tv/radio)
4/ Verkoper
5/ Chirurg
6/ Journalist
7/ Politieman
8/ Geestelijke
9/ Chef
10/ Ambtenaar

Er zijn ook banen die juist geen psychopaten aantrekken, zegt Dutton. Waarschijnlijk omdat de werknemers in deze functies juist ánderen centraal moeten stellen, en dat is niet iets waar de gemiddelde psychopaat op zit te wachten:

1/ Verzorger
2/ Verpleegster
3/ Therapeut
4/ Ambachtslui
5/ Schoonheidsspecialist
6/ Liefdadigheidswerker
7/ Docent
8/ Kunstenaar
9/ Dokter
10/ Boekhouder

Zit jouw beroep hiertussen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

7 dream job waarvan je niet eens wist dat ze bestonden >

Laatste nieuws

Zie ook