Deze presidentiële Barbies laten zien dat vrouwen alles kunnen

En dat vinden wij fantastisch. Barbie maakt carrière: de allernieuwste uitgave van de bekende pop vervult de rol van vrouwelijke president. De twe

Lees ook

En dat vinden wij fantastisch.

Barbie maakt carrière: de allernieuwste uitgave van de bekende pop vervult de rol van vrouwelijke president. Aan haar zijde staat niet Ken, maar een vrouwelijke vicepresident – technisch gezien ook Barbie. Het is voor het eerst dat Mattel, het merk achter Barbie, de iconische pop presidentiële status geeft.

De twee nieuwe poppen zijn onderdeel van de carrièrelijn van het merk die meisjes moet inspireren om hun ambities na te jagen en te durven dromen over elk beroep. De poppen zijn gemaakt in samenwerking met de non-profitorganisatie She Should Run, die vrouwen en meisjes wil stimuleren om in de toekomst leiders te worden. En het is waarschijnlijk niet toevallig dat de leuke dolls tijdens de race om het presidentschap in Amerika uitgebracht worden, waarin Hillary Clinton kans maakt om de eerste vrouwelijke Amerikaanse president ooit te worden.

De poppen zullen verkrijgbaar zijn in verschillende huidtinten, haarkleuren en gezichtsvormen en zullen per twee (president en vicepresident) verkocht worden. Of de Barbies ook in Nederland uitkomen is niet bekend, maar wij vinden het initiatief in ieder geval erg goed.

Barbie komt in alle vormen, kleuren en maten >

Laatste nieuws

Zie ook