Zo lang heeft je huid nodig om te herstellen van alcohol

Zo lang heeft je huid nodig om te herstellen van alcohol

Het is waarschijnlijk véél langer dan je denkt.

Misselijkheid, hoofdpijn en een slap gevoel: een kater is allesbehalve een pretje. Maar als je een dutje gedaan hebt en de paracetamol z’n werk heeft gedaan, lijk je wel weer bijgekomen te zijn. Maar wat blijkt? Je huid heeft het wat langer zwaar te verduren.

Het duurt een aantal weken…

“Het duurt zo’n twee tot vier weken tot je lichaam een nacht met alcohol heeft verwerkt”, aldus Hollywood-dermatoloog Dr Lancer tegenover Metro UK. “Een glas rode wijn zit vol suiker en suiker zorgt ervoor dat je acne krijgt. Het stimuleert namelijk het slijmvlies van de maag waardoor je hersenen een seintje krijgen om meer hormonen te produceren.”

Als je de dagen nadat je gedronken hebt een doffe huid en wallen hebt, zijn dit volgens Dr Lancer tekenen van uitdroging. Dit verhoogt het risico op een huid die sneller oud wordt. “Je huid gaat sneller schilferen door de uitdroging van alcohol en dat leidt op zijn beurt tot rimpels. Zo nu en dan één of twee glazen rode wijn drinken kan geen kwaad”, benadrukt Lancer. “Maar vaak en te veel drinken is wel schadelijk.”

Dit is de oplossing

Veel water drinken is het advies van de dermatoloog. “Gehydrateerd blijven is essentieel voor je gezondheid en een mooie huid. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen weggespoeld kunnen worden dus is het zaak bij ieder glas alcohol een glas water te drinken. Daarnaast is het belangrijk je huid iedere dag goed in te smeren met een voedende crème mét een SPF-factor.”

Deze yogaposes kunnen je kater verhelpen >>

Laatste nieuws