Zo krijg je een betere band met wie je maar wilt

Wil jij een betere band opbouwen met iemand? Dan is samen hetzelfde voedsel eten een goed idee.

Lees ook

Zegt de wetenschap. 

Wil jij een betere relatie opbouwen met die belangrijke zakenpartner, of juist hechter worden met die ene vriendin? Dan is het een goed idee om hetzelfde gerecht te kiezen tijdens een lunchafspraak of dezelfde snack te nuttigen in elkaars gezelschap. Als je hetzelfde eet, ontstaat er daadwerkelijk een betere connectie tussen jullie beiden, blijkt uit onderzoek. 

Wetenschappers van de Universiteit van Chicago testten of het eten van hetzelfde voedsel een betere band schept tussen twee mensen. Daarvoor deden ze drie verschillende experimenten, in telkens andere situaties. De uitkomst was bij alle drie de experimenten hetzelfde: mensen die hetzelfde voedsel aten, vertrouwden elkaar meer dan mensen die verschillende etenswaren nuttigden.

“Mensen die soortgelijke levensmiddelen eten vertrouwen elkaar, ook al is dat niet opzettelijk”, zegt Ayelet Fishbach, de auteur van het onderzoek. “Dat heeft invloed op alledaagse, simpele situaties waarin we bijvoorbeeld werken met elkaar.”

Kortom: als jij tijdens een zakenlunch iets voor elkaar wilt krijgen, of alle geheimen van een vriendin wilt ontdekken, doe je er goed aan om hetzelfde te bestellen.

Laatste nieuws

Zie ook