10 Aziatische reisbestemmingen waar je dit jaar naartoe wilt

10 reisbestemmingen in Azië waar je dit jaar heen wilt

Lees ook

Azië is hot! Het werelddeel wordt graag bezocht door Nederlanders, –vooral buiten de zomervakanties, als de ticketprijzen lager zijn en het aantal zonuren een stuk hoger dan bij ons. Zoek jij nog een originelere reisbestemming dan Bangkok of Jakarta? Reisbijbel Lonely Planet zette tien Aziatische pareltjes op een rij die absoluut het bezoeken waard zijn – –en zij kunnen het weten.

1/ Hokkaido, Japan
Dit Japanse eiland staat bekend om zijn perfecte poedersneeuw, maar het prachtige, bergachtige landschap is ook in de zomer zeker een bezoek waard.

Azië reisbestemmingen Lonely Planet

2/ Shanghai, China
Shanghai is dé wereldstad van dit moment, met zowel enorme wolkenkrabbers als oude theehuizen.

3/ Jeonju, Zuid-Korea
Midden in de Zuid-Koreaanse stad Jeonju vind je nog bijzondere traditionele wijken met houten huisjes, en de lokale food scene is erg in opkomst.

4/ Con Dao eilanden, Vietnam
Volgens Lonely Planet is Vietnam een van de hotste bestemmingen in Azië. Hier kun je niet alleen prachtig duiken en zonnen op witte zandstranden, maar ook wandelen door het tropische regenwoud.

5/ Hong Kong, China
Deze grote, moderne metropool richt zich steeds meer op zijn natuurlijke erfgoed, zoals het Geopark en het nabij gelegen honderden jaren oude dorpje Lai Chi Wo Village.

Azië reisbestemmingen Lonely Planet

6/ Ipoh, Maleisië
Deze stad staat bekend om het fijne lokale eten en de foodcourts, maar er is ook genoeg natuur in de omgeving. De Cameron Highlands liggen bijvoorbeeld op slechts anderhalf uur rijden.

7/ Permuteran, Indonesië
Dit dorp op Bali is een echte duikplaats met het beste koraalrif van Indonesië. Tip van Lonely Planet: ga er snel naartoe, voordat toeristen het plaatsje overnemen.

8/ Trang eilanden, Thailand
Vergelijkbaar met hun bekende buren Ko Phi Phi, Phuket en Ko Lanta, maar dan zónder het massatoerisme. Deze nog onontdekte eilanden zitten vol ongerepte prachtplekjes.

9/ Meghalaya, India
Deze staat in India is misschien wel een van de natste plekken ter wereld, maar als de zon schijnt zie je de schitterende watervallen en de prachtige natuur. Een perfecte plek om te hiken.

10/ Taitung, Taiwan
De kustplaats Taitung is van een onovertroffen charme. Met genoeg oceaan, natuur, culturele diversiteit en tempels om in hoger sferen te komen.

Bron: Lonely Planet | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook