Daarom voelt het soms alsof je moet plassen tijdens sex

Daarom voelt het soms alsof je moet plassen tijdens seks
Daarom voelt het soms alsof je moet plassen tijdens sex

Aha.

Het is een vervelend fenomeen dat we allemaal weleens hebben meegemaakt: je ligt in bed met je geliefde, komt net lekker op gang en in the heat of the moment moet je plotseling naar de wc. Daar gaat jullie moment. In je hoofd vervloek je je blaas: wáárom laat-ie je juist nu in de steek?

Er blijkt een verklaarbare reden voor te zijn, als we seksdeskundige Dr Levkoff mogen geloven. Aan Refinery29 legt hij uit dat penetratie voor druk op de blaas kan zorgen doordat deze vlak achter de vagina zit. Als je blaas ook maar een beetje gevuld is, heb je al het gevoel dat je moet plassen. Sommige standjes versterken dit gevoel, zoals de doggy.

Blaas versus g-spot

Het plasgevoel tijdens de sex heeft niet altijd met een gevulde blaas te maken. Als je partner je g-spot op de juiste manier weet te stimuleren, kun je ook het idee krijgen dat je naar de wc moet, terwijl dat eigenlijk niet zo is.

Plas voor én na de sex

Hoe je dit kunt voorkomen? Dr Levkoff adviseert standjes als de doggy te laten voor wat ze zijn als je vaak midden in een vrijpartij een plasgevoel hebt. Daarnaast kun je vóór de daad beter eerst even naar de wc gaan. Zo begin je ontspannen aan een vrijpartij en hoef je niet bang te zijn dat je tussendoor moet plassen.

Wat je niet moet vergeten is om na de sex ook meteen naar de wc te gaan. Zo loos je schadelijke bacteriën en dat kan helpen een blaasontsteking te voorkomen.

Hier zijn mensen het meest bang voor tijdens seks >>

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f36f7da267aa', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });