Zo overleeft je haar zon, zee en strand

Zo overleeft je haar zon, zee en strand

Lees ook

Houd je kapsel zo mooi als het is.

In Nederland laat de zon zich misschien nog niet zo vaak zien, maar nu de vakantieperiode aanbreekt zit de kans er dik in dat je ‘m gaat opzoeken. Dat de zon niet al te best is voor je huid, weten de meesten wel. Maar dat ook je lokken het zwaar hebben als je naar een zonnige bestemming mét strand en zee trekt?

Met deze tips vergroot je de kans dat je met een even mooie coupe terugkomt als waarmee je bent vertrokken:

1/ Naar de kapper voor je op vakantie gaat

Zorg ervoor dat je een gezonde coupe hebt voor je de zon opzoekt. De zon zorgt er namelijk voor dat gespleten haarpunten nog verder beschadigen en splijten.

2/ Zonnebrand voor je haar

Je huid smeer je waarschijnlijk zorgvuldig in, maar sla je lokken zeker niet over. Er zijn genoeg producten die een beschermingsfactor bevatten. Gebruik deze!

3/ Vermijd chloor en zout

Natuurlijk is het fijn om ter afkoeling een duik in het zwembad of de zee te nemen. Houd het liefst je haar uit het water of spoel het in elk geval goed uit voor je weer in de zon gaat zitten.

4/ Hoed op

Dit beschermt niet alleen je kapsel maar ook je hoofdhuid tegen de zon. Daarnaast heb je automatisch minder kans op een zonnesteek. Win-win-win!

5/ Elke dag een haarmasker

Omdat je haar veel te verduren heeft op vakantie, mag je tijdens de reis best iedere dag een masker gebruiken om je coupe extra te voeden.

6/ Zilvershampoo voor geblondeerde dames

Blijf dit product gebruiken als je je haar blootstelt aan fel zonlicht. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je met een verpeste haarkleur terugkomt.

Dít doet zweet met je huid >>

Laatste nieuws

Zie ook