Een kersverse uitagenda met al jouw must-do’s voor juli

Dit wil je niet missen deze maand. ETEN Food Truck Festival TREK Dit fijne eetfestival bestaat sinds 2014 en verandert vanaf het voorjaar geliefde

Lees ook

Dit wil je niet missen deze maand.

ETEN
Food Truck Festival TREK
Dit fijne eetfestival bestaat sinds 2014 en verandert vanaf het voorjaar geliefde stadsparken door heel Nederland in grote, sfeervolle openluchtrestaurants. Naast eten is er ook livemuziek, theater en zangtalent voor het nodige vermaak. Het festival strijkt half juli neer in het Amstelpark voor fijne lekkernijen.
14 t/m 17 juli, Amsterdam, festival-trek.nl

FOTOGRAFIE
Helmut Newton
De kiekjes van de legendarische glamour- en modefotograaf Helmut Newton hangen deze zomer in Foam. In de tentoonstelling zijn meer dan tweehonderd van zijn magische foto’s te zien, inclusief zelden vertoonde vroege prints.
t/m 4 september, Amsterdam, foam.org

FESTIVAL
Welcome to The Village
Een natuurgebied net buiten Leeuwarden wordt half juli door een grote groep freelancers en vrijwilligers omgetoverd tot een klein festivaldorp. Een muziekprogramma met (inter)nationaal talent, fijn eten en fraai design maken er een onvergetelijk weekend van.
15 t/m 17 juli, Leeuwarden, welcometothevillage.nl

FILM
De GVR
Nostalgie! De Grote Vriendelijke Reus uit het bekende kinderboek van Roald Dahl is terug, en wel op het witte doek. De reus, die geen vlieg kwaad doet, smeedt samen met het eenzame weesmeisje Sofie plannen om de wereld voortaan te beschermen tegen alle kwaadaardige reuzen.
Vanaf 20 juli 2016, in alle bioscopen

THEATER
In de ban van Broadway
Een grootse en geniepige zomermusical over afgunst achter de schermen in de meest beroemde theaterstraat ter wereld: Broadway. Met Tjitske Reidinga en Ellen Pieters als ambitieuze diva’s in de hoofdrol.
t/m 31 juli, Amsterdam, delamar.nl

ETEN
Amersfoort KOOKT
Talloze pop-uprestaurants, food trucks en fantastische grillmeesters bevinden zich half juli in Amersfoort. Met verrassende wijnen, een biertuin en nog veel meer leuks.
15 t/m 17 juli, Amersfoort, nederland-kookt.nl

FOTOGRAFIE
Koffie?
Portretfotograaf Ivo van der Bent krijgt vaak een kopje koffie aangeboden als hij zijn model voor het eerst ontmoet. Van dat moment maakt hij altijd even een kiekje en dat zorgt voor frisse, spontane foto’s. Van zijn verzameling maakte hij een boek. 28 van zijn portretten zijn nu te zien in de lounge van het museumrestaurant van Fotomuseum Den Haag.
t/m 4 september, Den Haag, fotomuseumdenhaag.nl

FEEST
Vierdaagsefeesten Nijmegen

Elk jaar trekken Nijmegen en omgeving eropuit voor de Vierdaagsefeesten: een groot feestspektakel waar in zeven dagen maar liefst 3000 artiesten optreden, verspreid over 38 locaties. De feestelijkheden worden tegelijkertijd gehouden met de Nijmeegse Vierdaagse, de bekende wandeltocht waar meer dan 42.000 wandelaars honderden kilometers afleggen. Absoluut een tripje naar Gelderland waard.
16 t/m 22 juli, Nijmegen, 4daagse.nl

FILM
Finding Dory
We moesten er dertien jaar op wachten, maar nu is het vervolg op de hitfilm Nemo eindelijk daar: Finding Dory. In de kersverse Pixar-film gaat de vergeetachtige blauwe vis Dory op zoek naar haar familie. Aanrader!
Nu in 144 bioscopen

TENTOONSTELLING
Mary Frances-expositie
De Amerikaanse tassenontwerpster Mary Frances maakt tassen voor menig Hollywoodster, van Jennifer Aniston tot Oprah. Haar optimistische kijk op het leven is terug te zien in haar ontwerpen – die gekenmerkt worden door glinsterende kralen, pailletten en schitterende stenen. Te zien in de expositieruimte van Tassenmuseum Hendrikje.
t/m 21 augustus, Amsterdam, tassenmuseum.nl

Foto © Welcome to The Village

9 x zet dit op jouw Amsterdam bucketlist >

Laatste nieuws

Zie ook