4 x durf voor jouw droombaan te gaan

4 x durf voor jouw droombaan te gaan

Jouw geluk telt.

Heb jij nog geen idee wat je toekomstdroom is of twijfel over je huidige baan? Je bent lang niet de enige. Op een gegeven moment kun je zo gebakken zitten bij een werkgever dat de drempel onwijs groot is om de veilige plek te verlaten.

Maar houd altijd in je achterhoofd dat jouw geluk bovenaan staat. Deze tips maken het gemakkelijker om je droombaan te vinden:

1/ Geen baan is voor eeuwig
Als je ergens gaat werken hoeft het niet automatisch te betekenen dat je daar voor altijd moet zitten. Voel je geen uitdaging meer en ga je niet meer vol energie naar je werk, dan is het wellicht tijd om een carrièreswitch te overwegen.

2/ Volg je gevoel
Ligt jouw passie bij vrijwilligerswerk? Ben je opgeleid voor een baan in de zorgsector, maar zou je eigenlijk iets heel anders willen doen? Als jouw gevoel zegt dat je iets heel graag wil doen, doe dat dan.

3/ Geef jezelf wat tijd
Je hoeft op deze leeftijd je hele toekomstplan al uitgestippeld te hebben. Als jij meer tijd nodig hebt, dan moet je jezelf dat gunnen. Ook als anderen daar anders over denken.

4/ Laat je niet leiden door het salaris
Verdien je iedere maand een fijn bedrag of heb je een baan gevonden waarbij het salaris ontzettend aantrekkelijk klinkt? Laat je er niet door leiden. Is er een functie waar jouw hart ligt maar waar je minder betaald krijgt? Als jij van die baan gelukkiger wordt of denkt daar meer voldoening uit te halen, dan telt dat veel meer.

Het beste en slechtste font voor je cv >>

Laatste nieuws