De selfie-arm is blijkbaar een serieus gezondheidsprobleem

Oh oh, maak jij je ook vaak schuldig aan een selfie?

Lees ook

Time to worry?

De één houdt de camera vaker voor z’n neus dan de ander, maar iedereen maakt zich weleens schuldig aan een selfie. Bleken die zelfportretjes eerder al niet zo bevorderlijk voor je aantrekkelijkheid, nu is aan het licht gekomen dat ook je gezondheid eronder lijdt.

Een soort tennisarm

Van al dat fotograferen kun je een selfie-arm krijgen. Dit is vergelijkbaar met een tennisarm, maar dan worden de klachten veroorzaakt door het veelvuldig nemen van selfies. Eigenlijk is het niet zo verwonderlijk: je buigt je arm in een vreemde positie om vervolgens heel wat weg te flitsen, want de eerste foto is immers nooit de perfecte.

Bij journalist Hoda Kotb, bekend van de Today Show, is onlangs een selfie-arm vastgesteld. Het begon met pijn in haar arm en elleboog en na onderzoek kwam naar voren dat de klachten niet werden veroorzaakt door het sporten maar door het veelvuldig maken van selfies. Hoda moet haar arm nu regelmatig koelen, speciale oefeningen doen en pijnstillers slikken om de pijn te drukken.

Je bent niet de enige

De journaliste is niet de enige met een selfie-arm. Volgens Jordan Metzl, sportarts bij het New York Hospital for Special Surgery, komt het steeds vaker voor. “Je doet iets, dan doe je het steeds vaker en ineens begint het pijn te doen”, zegt hij. “Je belast de spier, waardoor er een ontsteking kan ontstaan.”

De arts adviseert genoeg armoefeningen te doen, vaker een selfiestick erbij te pakken om de druk op je spieren te verlagen, of tijdelijk afstand te nemen van Snapchat als de pijn te erg wordt. “Luister naar je lichaam. Je gezondheid gaat boven alles.”

Zoveel tijd spenderen we aan het maken van #selfies >>

Laatste nieuws

Zie ook