Dit bedrijf betaalt zijn werknemers om een tech-vrije vakantie te nemen

De werknemers van FullContact krijgen ieder jaar een volledig betaalde vakantie - als ze beloven volledig offline te blijven.

Even helemaal unpluggen.

De werknemers van het bedrijf FullContact zijn op z’n zachtst gezegd lucky bastards. De werknemers krijgen naast hun gewone vakantiedagen namelijk maar liefst 7500 dollar (ongeveer 6700 euro) per jaar om op vakantie te gaan.

Hun baas, Bart Lorang, noemt het initiatief de Paid, Paid Vacation. Om het geldbedrag te ontvangen moeten de werknemers aan slechts drie voorwaarden voldoen: ze móeten daadwerkelijk op vakantie gaan van het geld, ter plekke alle technologie uitschakelen en ze mogen geen seconde werken – wat er ook gebeurt.

Klinkt goed? Is het ook. Toch heeft het jaarlijkse snoepreisje een serieuze aanleiding. Volgens Lorang zijn we tegenwoordig 24/7 verbonden met het internet, door e-mail en sociale media als Facebook en Instagram. En dat is niet gezond.

Betaalde vakantie

Ook denkt Lorang dat zijn bedrijf beter wordt als werknemers een betaalde vakantie krijgen. Als mensen namelijk weten dat ze een korte tijd niet mógen werken, moeten ze hun kennis wel aan andere werknemers overdragen, zodat diegenen hun taken tijdelijk over kunnen nemen. En van die gedeelde kennis wordt het hele bedrijf beter.

Lorang vindt bovendien dat al zijn werknemers een leuke vakantie verdienen, zonder dat ze hoeven te letten op het geld dat ze uitgeven. Daarom het specifieke bedrag van 7500 dollar: daar zou elke werknemer een vakantie voor een gezin van vier mee kunnen bekostigen.

Bart Lorang introduceerde de betaalde vakanties al in 2012 bij zijn werknemers. Sinds bekend werd dat de start-up betaalde vakanties zou aanbieden, ontving het bedrijf meer dan 12 duizend sollicitaties. Wij snappen wel waarom.

10 tekenen dat je toe bent aan vakantie >

Laatste nieuws